«Τα Ψαγμένα», Εκδόσεις Gutenberg – FollowSunday

«Τα Ψαγμένα», Εκδόσεις Gutenberg

Πληροφορίες

  • Τίτλος: «Τα Ψαγμένα»
  • Πελάτης: Εκδόσεις Gutenberg
  • Ημερομηνία: 2016 - 2017
  • Κοινοποιήστε:

Περιγραφή

Ζητούμενο

Οι Εκδόσεις Gutenberg στηρίζουν τα μικρά βιβλιοπωλεία που αγαπούν το ποιοτικό βιβλίο και τους «ψαγμένους» αναγνώστες. Με σκοπό την ανάδειξη των βιβλιοπωλείων αυτών μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε μια ενέργεια προβολής τους στο αναγνωστικό κοινό μέσω των Social Media με τρόπο σύγχρονο και πρωτοποριακό.

Στρατηγική/ Διαδικασία υλοποίησης

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε μια σειρά από βίντεο-παρουσιάσεις για 15 «ψαγμένα» βιβλιοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Πάτρα) και ένα website που τις φιλοξένησε.
Οι βιβλιοπώλες παρουσίασαν τα βιβλιοπωλεία τους και μίλησαν για την ιστορία τους. Μίλησαν, επίσης, για την αγάπη τους για τα βιβλία και τα αγαπημένα τους αναγνώσματα.
Τα βίντεο δημοσιεύτηκαν στο YouTube και στο website της ενέργειας. Διαγωνισμοί στα Social Media και άλλες προωθητικές ενέργειες έκαναν γνωστή την πρωτοβουλία στο αναγνωστικό κοινό, που την αγκάλιασε με χαρά. Οι βιβλιοπώλες μοιράστηκαν τα βίντεο με το δικό τους κοινό και το κοινό των Εκδόσεων Gutenberg γνώρισε μικρά βιβλιοπωλεία που ίσως δεν γνώριζε ή έμαθε περισσότερα γι’ αυτά που ήδη προτιμούσε. Επίσης, οι αναγνώστες πρότειναν τα δικά τους αγαπημένα μικρά βιβλιοπωλεία.

Αποτελέσματα

Τα βίντεο είχαν 31.269 προβολές, ενώ 23.547 άνθρωποι επισκέφτηκαν το website. Οι Εκδόσεις Gutenberg έλαβαν εκατοντάδες θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία τους, στην οποία οι αναγνώστες συμμετείχαν κοινοποιώντας τις σχετικές δημοσιεύσεις που έγιναν στο Facebook, παίρνοντας μέρος στους διαγωνισμούς και προτείνοντας τα αγαπημένα τους βιβλιοπωλεία.

Υλοποίηση

Concept: Μανώλης Βανταράκης, Ειρήνη Στείρου, Κυριακή Ιατροπούλη
Social Media Campaign: Κυριακή Ιατροπούλη
Video Production: Ειρήνη Στείρου